Paleizenwandeltocht 2023

Paleizenwandeltocht 2023

Voor Kinderen van de Voedselbank

De serviceclubs Kiwanis Hilversum-Baarn en Het Gooi organiseren op zaterdag 3 juni 2023 een unieke wandeltocht: de Paleizenwandeltocht. Deze voert u door prachtig en afwisselend boslandschap en langs paleis Soestdijk. Op de langere tochten van 25 en 35 km ziet u de kastelen Drakensteyn en De Wolfsdreuvik. De wandelaar treedt letterlijk in de voetsporen van de Koninklijke familie; een echte Paleizenwandeltocht!

Dit jaar is het bovendien mogelijk een aantal interessante locaties en tentoonstellingen op de wandelroutes nader te verkennen:

  • Kasteel Groeneveld is opengesteld voor bezichtiging. Op de wandeldag kunt u bovendien verschillende tentoonstellingen bezoeken. Zie voor aanvullende informatie de website: http://www.kasteelgroeneveld.nl/ .
  • Het nabij gelegen Grand Café Groeneveld biedt tevens de gelegenheid vóór of na uw wandeling de inwendige mens te versterken. Zie hiervoor de website: http://www.grandcafegroeneveld.com/ .
  • De langere wandelroutes van 25 en 35 km voeren ook over het landgoed Smithuyserbos. Uniek is dat het daarop gelegen bijzondere kasteelachtige bouwwerk ‘De Wolfsdreuvik’ van dichtbij kan worden bekeken. Zie voor nadere informatie over de doelstellingen en activiteiten van de gelijknamige stichting de interessante website: http://smithuyserbos.nl/ 

U steunt een goed doel!

De deelname bedraagt €7,50 die u contant of met pin kunt betalen bij de start. De opbrengsten komen dit jaar ten goede aan 'Kinderen van de Voedselbank'

De Paleizenwandeltocht 2023 heeft U veel moois te bieden

  • Wandel 15, 25 of 35 km door de mooiste landschappen
  • Wandel langs Paleis Soestdijk
  • Bezichtig Kasteel Groeneveld
  • Uniek: u ziet kasteel “De Wolfsdreuvik” van dichtbij
  • U wandelt langs kasteel Drakensteyn

Praktische zaken:

De tocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond en de Koninklijke Wandel Bond Nederland.

Het traject bestaat voor een groot deel uit onverharde, maar goed begaanbare wegen en paden. Alle routes zijn geschikt voor Nordic walking. Op verschillende plaatsen is een stempelpost. Onderweg is er gelegenheid iets te eten en te drinken, al dan niet op een terras.

Er zijn drie wandelafstanden: 15, 25 en 35 km Alle traject zijn met pijlen uitgezet, en er is een beschrijving beschikbaar van de route en de bezienswaardigheden.

Datum: Zaterdag 3 juni 2023
Startlocatie: Kasteel Groeneveld, Groeneveld 2, 3744 ML Baarn
Starttijd: voor de afstanden van 15 km en 25 km: 08.30-11.00 uur en voor de afstand van 35 km 08.00 uur (de startlocatie sluit om 16.30 uur)

 

Deel deze post